luni, 26 iulie 2010

Imphoto.ro si drepturi de autor



Comunicat de presa
 ImPhoto notifica Realitatea.net ca a utilizat fotografii fara autorizatie


In urma utilizarii neautorizate a unor imagini fotografice de catre Realitatea.net, Agentia nationala de fotografie ImPhoto a notificat trustul de presa Realitatea-Catavencu asupra incalcarii de catre acesta a legii drepturilor de autor.

In data de 20 iulie 2010 la ora 10:36, pe portalul de stiri www.realitatea.net, secţiunea webtv, administrat de F5 WEBCORP, a fost difuzata stirea cu titlul Politicienii prefera vacantei in strainatate sau pline de adrenalina”.


In cadrul acestui videoreportaj, in primele secunde ale materialului, au fost difuzate doua fotografii apartinand www.imphoto.ro, in care apare politicianul Victor Ponta la raliul Sibiului, fotografii ce au fost sustrase si difuzate fara consimtamantul titularului de drept.

Cele doua imagini au fost copiate de pe fluxul fotografic de presa al agentiei ImPhoto cu amprenta digitala a siglei ImPhoto sub forma de watermark.

Difuzarea acestor fotografii fara a avea acordul prealabil al detinatorului a cauzat subscrisei prejudicii materiale. De asemenea aceleasi acte de difuzare neautorizata intrunesc elementele constitutive ale infractiunii speciale prevazuta de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autori si drepturile conexe, respectiv art.142 din textul de lege indicat.

Agentia nationala de fotografie ImPhoto intentioneaza ca prin aceasta actiune sa contribuie la incetarea practicii de folosire ilegala a fotografiilor si sa sustina respectarea drepturilor de autor in Romania.

Cu o retea nationala de aproape 200 de fotografi profesionisti in toata tara si sustinuti de o investitie nord-americana, ImPhoto este cea mai mare Agentie Foto full service in Romania, avand un flux de peste 21.000 de fotografii de presa. ImPhoto s-a lansat in Romania pe 1 iunie 2010.

Leonard Chioveanu
0741.017.210
leonard.chioveanu@imphoto.ro

Niciun comentariu: