vineri, 2 aprilie 2010

...atunci eu m-am cam saturat.


Romania. Tara jmecherilor. 
Din categoria " cai verzi pe pereti"

1.Citisem in presa ca biletele RATP se vor scumpi. Pe timp de criza mi se pare una din cele mai cretine decizii luate de asa zisul Consiliu Local. Pe langa faptul ca in mijloacele de transport in comun, nu esti in siguranta, soferii se comporta de parca sunt la "ma-sa" pe mosie, strazile arata ca dupa razboi, etc etc...trebuie sa platim mai mult pentru acelasi rahat ca si pana acum. Ce imi ofera mie cetatean platitor de taxe, aceste scumpiri? Pentru ca eu sa platesc 1,8 respectiv 3,5 lei...RATP ce imi ofera in schimb? Confort? Siguranta? Respect? Curatenie? Din pacate nu cred ca o sa fie niciuna din astea.
Soferii joaca prinsa cu oamenii care fug sa prinda autobuzul si cand ajung la usa...inchid usa si pleaca uitandu-se cu sictir in oglinda retrovizoare. Golanii si jmecherii sunt ca la ei acasa in autobuzele RATP. Daca angajati din politie au fost agresati in mijloacele de transport...apoi calatorii ce sanse mai au? Camerele de luat vederi lipsesc sau nu sunt functionale. Tonetele cu bilete sunt la mama dracului si au niste ore de functionare de rasul curcilor. Daca vin seara tarziu de la servici..si nu am apucat sa imi iau bilet, ce fac? Merg pe jos jumatate de oras? Oricum dupa ora 17 nu mai este deschisa nici o toneta. Oamenii care vin cu trenul seara de exemplu si trebuie sa mearga cu RATP ce fac? Un exemplu graitor: toneta de bilete de la Rapa Galbena nu cred ca mai functioneaza. Biletele se mai vand si peste strada la toneta de presa...atunci cand ai sansa sa o gasesti deschisa. Eu ce trebuie sa fac? Sa merg pana la statia de la Spiridon ca sa imi iau bilet? Sau sa urc pana la Universitate? Macar pentru 3,5 lei tonetele ar trebui sa fie in fiecare statie si deschise pana la ore mai tarzii. Macar suntem si noi fruntasi la ceva...la cel mai scump transport din tara...si nu cred ca numai la asta.

2. Nu stiu de ce romanii sunt niste oameni asa de ...delasatori,si de o moliciune enervanta. Luati oameni buni atitudine si faceti ceva ca schimbam cumva tara asta atat de murdara. Murdarita de jmecheri, de minoritati de care majoritatea trebuie sa se fereasca si sa se teama sa mearga noaptea si chiar ziua pe strada, politicieni corupti, primari care isi fac echipe de fotbal din banii nostri, ţepari, şpagari, etc etc.

Daca asta inseamna sa fii roman...atunci eu m-am cam saturat.

Un comentariu:

Marius Pârciu spunea...

Nu, asta inseamna ca esti iesean. Felicitari.